Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-05@11:16:18 GMT

جامعه مهندسی به سمت حرفه‌ای شدن حرکت می‌کند

تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۳۸۶۳۳

جامعه مهندسی به سمت حرفه‌ای شدن حرکت می‌کند

به ګزارش خبرنګار مهر حسین مقتدایی قبل ازظهر جمعه در حاشیه آزمون ورود به حرفه مهندسی کاردانی و معمار تجربی و ماده ۲۷ قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان که در زنجان برگزار شد، اظهار کرد: به رغم اینکه در سال‌های گذشته این آزمون در دانشگاه زنجان برگزار می‌شد، امسال شاهد برگزاری این آزمون در دو حوزه دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه روزبه هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: سالانه حدود ۲۰۰ هزار نفر در این آزمون شرکت می‌کنند که این آزمون با توجه به تعداد شرکت‌کنندگان و نوع سئوالات، از حساسیت خاصی برخوردار بوده و شرایط کرونایی نیز مزید بر علت شده تا اهمیت آن دوچندان شود.

مقتدایی با یادآوری اینکه افرادی که در این آزمون شرکت می‌کنند، صلاحیت حرفه‌ای و پروانه اشتغال به کار مهندسی کاردانی و معمار تجربی و ماده ۲۷ قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان را دریافت می‌کنند، تصریح کرد: همه این زحمات و عملکردهای وزارت راه و شهرسازی، اداره‌کل راه و شهرسازی استان زنجان و نظام مهندسی ساختمان زنجان و نیز سازمان سنجش به محصولی به نام مهندس دارای صلاحیت و با بینش و سواد مهندسی، پروانه اشتغال به کار مهندسی کاردانی یا معماری تجربی با صلاحیت حرفه‌ای مربوطه ختم خواهد شد.

معاون نظام‌های مهندسی ساختمان دفتر توسعه مهندسی ساختمان وزارت راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: همه این تلاش‌ها در نهایت منجر به تولید محصولی که یک ساختمان است شده و این محصول برای بهره‌برداران از کیفیت مطلوب برخوردار خواهد بود.

مقتدایی با اشاره به اینکه وزارت راه و شهرسازی، گام بلندی در راستای تخصصی کردن صلاحیت‌ها و پروانه اشتغال برداشته و این باعث شده تا جامعه مهندسی به سمت حرفه‌ای شدن و تحصصی شدن گام بردارد، افزود: بر اساس آیین‌نامه اجرایی قانون نظام مهندسی، وزارت راه و شهرسازی می‌تواند صلاحیت‌های عمومی و تخصصی را به دارندگان پروانه اشتغال بدهد که این آزمون نیز سه صلاحیت بهسازی لحظه‌ای، گودبرداری و کارشناس ماده ۲۷ را دار است.

وی با یادآوری اینکه طی بازدیدی که از طرح اقدام ملی تولید مسکن در استان زنجان داشتیم، از محصولی که قرار است مردم از آن ذی‌نفع شوند، لذت بردیم، عنوان کرد: چرا که کیفیت اجرای ساختمان‌ها در این طرح بسیار بالا بوده و به صورت مهندسی‌ساز در حال اجرا است.

معاون نظام‌های مهندسی ساختمان دفتر توسعه مهندسی ساختمان وزارت راه و شهرسازی تاکید کرد: همه اهداف وزارت راه و شهرسازی نیز این است که بهترین محصول تحویل بهره‌برداران و مردم شود تا به لحاظ ایمنی، بهداشت، سلامت، آسایش، عامه‌پسند باشد که همه این موارد را در طرح اقدام ملی تولید مسکن استان زنجان دیدیم.

مقتدایی در پاسخ به این سئوال که آیا امروز ساخت و سازها در کشور بر اساس اصول و قواعد مهندسی است، اظهار کرد: قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان در سال ۷۴ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و در ماده ۳۳ قانون نظام مهندسی به اصول و قواعد فنی برای طراحی، نظارت، اجرا و نگه‌داری ساختمان و سایر موارد تاکید شده است که از جمله در ماده ۳۴ قانون نظام مهندسی که اعلام می‌کند رعایت مقررات ملی ساختمان الزامی است و رعایت نکردن این قوانین به منزله تخلف از قانون خواهد بود.

وی تصریح کرد: وزارت راه و شهرسازی مباحث و مقررات ملی ساختمان را در رشته‌های هفت‌گانه ساختمان تدوین و ابلاغ کرده و هر ساله مورد بازنگری و اصلاح قرار می‌گیرد.

مقتدایی گفت: تلاش وزارت راه و شهرسازی و مسئولیت عالی این وزارتخانه بر این است که ساختمان‌ها با رعایت مقررات ملی ساختمان و ضوابط شهرسازی ساخته شود و اگر بحث جامعه مهندسی به سمت حرفه‌ای شدن حرکت کند، قطعاً این روند مطلوب‌تر و بهتر خواهد بود و اگر تخلفی در مباحث مقررات ملی ساختمان باشد، عوامل دخیل به شعبه انتظامی ارجاع داده خواهند شد.

کد خبر 5274898

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان نظام مهندسی ساختمان راه و شهرسازی زنجان ویروس کرونا شورای شهر واکسن کرونا آمار کرونا بوشهر شیوع کرونا محرم 1400 کرمانشاه ماه محرم گرگان اردبیل واکسیناسیون ایلام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی وزارت راه و شهرسازی مقررات ملی ساختمان قانون نظام مهندسی مهندسی ساختمان پروانه اشتغال حرفه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۳۸۶۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۳ درصدی حوادث منجر به فوت در استان اصفهان/ ۵۰ درصد فوتی‌های کشور مربوط به بخش ساختمان

مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: سال گذشته ۷۵۶۰ حادثه در سطح کشور در کارگاه‌ها رخ داده است که نسبت به سال ۱۴۰۱ با پنج درصد کاهش روبه‌رو بودیم؛ آمار حوادث منجر به فوت در استان اصفهان نیز کاهش سه درصدی نسبت به سال قبل داشته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، احمدرضا پرنده امروز _پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت_ در همایش اهمیت، نقش و جایگاه HSE در مدیریت شهری با تاکید بر اینکه در جمع کسانی هستیم که نجات بخش جان انسان‌ها هستند، اظهار کرد : جنس همه ما کار کردن برای همنوعان خود آن هم با جان و دل است.

وی با تقدیر از مدیریت شهر کلان‌شهر اصفهان در شکل دادن تشکیلات HSE که پیشرو بوده‌اند، افزود: در کشور ۸۰۰ بازرس کار و یک میلیون و ۳۵۰ هزار کارگاه داریم، سالانه ۴۰۰ هزار مورد بازرسی در این کارگاه‌ها انجام شده است، اما تعداد بازرسان کفایت این تعداد کارگاه‌ها را نمی‌کند.

مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه با تقسیم‌بندی، کارگاه‌های پرخطر را در اولویت قرار دادیم، گفت: سال گذشته ۷۵۶۰ حادثه در سطح کشور در کارگاه‌ها رخ داده است که نسبت به سال ۱۴۰۱ با ۵ درصد کاهش روبه‌رو بودیم.

وی ادامه داد: ۵۰ درصد فوتی‌ها در کشور به بخش ساختمان اختصاص دارد، آمار حوادث منجر به فوت در استان اصفهان نسبت به سال گذشته با کاهش سه درصدی روبه‌رو بوده است.

پرنده با بیان اینکه شهرداری‌ها می‌توانند به ما در اعلام مردم موارد کارگاه‌های غیر ایمن کمک کند، یادآور شد: سال ۱۴۰۰ مجلس شورای اسلامی سند ۱۵۵ مقاوله نامه سازمان بین‌المللی کار را در بخش ایمنی و بهداشتی شغلی پذیرفت، بر اساس آن وظیفه هر وزارتخانه پیش‌بینی شده است و در این راستا کمیته راهبردی آن در وزارت کار شکل گرفته است.

مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: قرار است آمار کل حوادث در کشور چه مشمول قانون کار و چه غیره و وضعیت بیماری‌های شغلی در کشور و اینکه کارگران معدن دچار چه بیماری می‌شوند، تهیه شود؛ ما به دنبال آمار سازی نیستیم بلکه می‌خواهیم از نتایج آماری برای سیاست گذاری در راستای پیشگیری از حوادث و بیماری شغلی استفاده کنیم.

پرنده ادامه داد: می‌طلبد پیمانکاران مرتبط با حوزه شهری صلاحیت ایمنی را از وزارت کار داشته باشند برای ایمنی کارگران کمیته حفاظت تشکیل شود.

وی تصریح کرد: در راستای مکانیزه شدن حمل زباله و خدمات شهری با هدف کاهش فوتی‌ها در بخش کارگران خدمات شهری تحولی ایجاد شود، به طور قطع ایمنی و ارتقای شاخص‌های آن هزینه دارد.

مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: ارتقای ایمنی راز موفقیت ما است؛ در این راستا همه شهرها یک متخصص و مسئول ایمنی داشته باشند و البته این حوزه تقویت شوند.

پرنده با تاکید بر اینکه نگاه ایمن در همه جامعه رسوخ یابد و شهرداری‌ها هم دیدشان ایمن باشد، تصریح کرد: به معاون وزیر کشور پیشنهاد کردیم در پروژه‌های شهری که به بخش خصوصی واگذار می‌شود، هزینه ایمنی دیده شود.

وی ادامه داد: شهرداری‌ها بخشی را ایجاد کنند از نیروهای خود بخواهد نواقص غیر ایمن را در شهر به شهرداری اعلام کنند و در ازای آن جایزه هم بدهند، البته قبل از آن نیروها با مصادیق غیر ایمن آشنا شوند که با توجه به ظرفیت استان اصفهان و داشتن ۲۵۰۰ کمیته حفاظت و ایمنی می‌توان از آن بهره برد.

کد خبر 750103

دیگر خبرها

  • اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان حرکت بزرگ اقتصادی را رقم می زند
  • معیار تعرفه خدمات مهندسی نباید قیمت ماست باشد
  • جمع‌آوری نمای کامپوزیت برخی از بیمارستان‌های تهران به دلیل ناایمن‌بودن
  • حاکمیت نگاه ویژه‌ای در تأمین نیاز‌های حرفه‌ای ماماها داشته باشد
  • سازمان نظام مهندسی بازوی تخصصی راه وشهرسازی آذربایجان غربی
  • انتشار نخستین فراخوان شناسایی سازندگان حرفه‌ای ساختمان در اصفهان
  • رئیس شورای عالی نظام پزشکی: مراقب باشیم دوران طلایی پزشکی ایران افول نکند
  • پیشنهاد گسترش دامنه شمول در اصلاح قانون بیمه بیکاری
  • تظاهرات خانواده‌های اسرای صهیونیست مقابل وزارت جنگ تل‌آویو
  • کاهش ۳ درصدی حوادث منجر به فوت در استان اصفهان/ ۵۰ درصد فوتی‌های کشور مربوط به بخش ساختمان